Proton ontvangt Award voor waterstofbus

Proton ontvangt Award voor waterstofbus

23 april 2021 0 Door Arjan de Putter

Voor de vijfde keer op rij heeft het vakblad busplaner van de gerenommeerde mobiliteitsuitgever “HUSS” de “International busplaner Sustainability Award” toegekend voor uitstekende duurzame prestaties. Tijdens een ceremonieel evenement op de digitale speciale editie van BUS2BUS door Messe Berlin werden winnaars in 13 categorieën gehuldigd wiens producten en diensten een groot potentieel hebben voor de busindustrie.

Met betrekking tot zijn cleantech-ontwikkelingen voor milieuvriendelijk transport is de waterstofbrandstofcelexpert Proton Motor Fuel Cell GmbH onderscheiden in de categorie ‘Hydrogen Bus’. Manfred Limbrunner, Sales en Marketing Director van het Beierse bedrijf, ontvingt de prijs uit handen van Andreas Haller (CEO / Quantron AG) in Berlijn.

Proton Motor werd specifiek bekroond voor klimaatneutrale innovatieprestaties in alternatieve aandrijfoplossingen met betrekking tot zijn hybride concept van het range extender-systeem “HyRange®” voor bereikvergroting. Het “HyRange®” -systeem heeft zijn waarde bewezen als een ‘on board acculader’ en wordt momenteel door E-Trucks Europe b.v. in vuilniswagens geïntegreerd met steun van het EU-financieringsproject REVIVE (Refuse Vehicle Innovation and Validation in Europe).