Quantron kondigt FCEV Transporter aan.

Quantron kondigt FCEV Transporter aan.

15 juli 2020 0 Door Arjan de Putter

Quantron, een retrofitter van bedrijfswagens, heeft een waterstoftransporter aangekondigd op basis van de Iveco Daily. De waterstofaandrijvingen AE Driven Solutions (AEDS) worden in eerste instantie aangeboden als gesloten bestelwagens en flatbeds.

Het is niet de bedoeling dat het bij deze twee versiesblijft. Zoals Quantron in de aankondiging schrijft, wordt er geprobeerd om het assortiment voor bestelwagens met brandstofcellen uit te breiden, dus er zouden andere carrosserieën en modellen van andere fabrikanten moeten zijn.

Als voorlopige gegevens voor de brandstofcelvoertuigen op basis van de Iveco Daily, noemt Quantron een vermogen van 100 kW voor de 4,2-tonner en 147 kW voor 7,2 ton. Het bereik moet afhangen van de door de klant gekozen tankgrootte en ligt tussen 300 en 500 kilometer zijn. Het bedrijf, opgericht in 2019, heeft nog geen prijzen aangekondigd voor het model met de naam Q-LIH2 en de marktintroductie.

Quantron biedt de Iveco Daily al aan vanaf 3,49 ton met een hybride aandrijving en een batterij-elektrische versie. De hybride is verkrijgbaar vanaf € 36.500 netto, de puur elektrische versie kost minimaal € 68.500 netto.