Resato gaat twee waterstof vulstations voor Holthausen bouwen

Resato gaat twee waterstof vulstations voor Holthausen bouwen

21 augustus 2020 1 Door Arjan de Putter

Holthausen en Resato International gaan samenwerken met als gemeenschappelijk doel om twee nieuwe waterstof vulstations te ontwikkelen. Één zal medio 2021 gerealiseerd worden in Groningen. Eind 2021 zullen ze er ook één in Amsterdam geplaatst hebben. 

Hiermee wil Holthausen voorop blijven lopen voor wat betreft het rijden op waterstof. Volgens hen is het de toekomst en daar handelen ze dus ook naar. Dit wordt bevestigd door de ontwikkeling van twee nieuwe waterstof vulstations. Hiermee realiseren ze, dat er op meer plekken (onder andere in de noordelijke provincies) waterstof getankt kan worden. 

Landelijk netwerk voor lichte en zware waterstof bedrijfsvoertuigen

“Met de realisatie van deze twee tankstations in Nederland willen wij onze bijdrage leveren aan het landelijke netwerk voor waterstof tankstations voor lichte en zware waterstof bedrijfsvoertuigen.”, aldus Carl Holthausen, CTO van Holthausen Clean Technology. “Samen met Resato willen wij er ook aan werken om de Noord-Nederlandse economie te steunen en samen deze twee mooie projecten te realiseren.”

Max Holthausen, COO van Holthausen Clean Technology, vult aan: ”Wij zijn begonnen in het Noorden en zoeken samenwerkingen door heel Nederland. Resato is vanaf het begin partner geweest en wij drukken onze waardering van deze Noordelijke samenwerking uit, door ook deze tankstations door hun te laten bouwen om zo een bijdrage te leveren aan het waterstof tanken in Nederland.”

Door heel Nederland tanken

Resato International timmert onderhand met negen operationele waterstof vulstations flink aan de weg om hiermee de waterstofeconomie verder uit te bouwen en hiermee de energietransitie te ondersteunen. Ze leveren verschillende schaalbare waterstof vulstations, maar ook grote en openbare vulstations. Hiermee legt het bedrijf een goede fundering zodat waterstofvoertuigen door heel Nederland kunnen tanken.