Reserveren Hopium mogelijk

Reserveren Hopium mogelijk

23 juni 2021 1 Door Arjan de Putter

We berichtten hier al eerder over de Hopium Machina: het nieuwe Franse merk dat een luxe waterstofsedan op de markt brengt. Goed nieuws voor liefhebbers van mooie auto’s: vanaf vandaag kun je er een reserveren! We lichten er enkele voorwaarden voor je uit:

  • je moet minimaal 18 jaar oud zijn.
  • op het moment dat je de definitieve order plaatst kies je de uiteindelijke uitvoering en ken je de specificaties.
  • het bedrag dat in de reservering is genoemd, is indicatief.
  • je mag de Hopium Machina niet doorverkopen.

Als je interesse hebt raden we je uiteraard aan om zelf de gehele voorwaarden goed door te nemen.

De Hopium Machina wordt een exclusief dingetje: de eerste 1.000 stuks worden genummerd. Zo kun je straks aan je vrienden laten zien dat jij er als een van de eersten bij was. 

Reserveren kost je overigens 410 euro. Dat is een verwijziging naar het lichtspectrum van waterstof (golflengte 410 nanometer). Dat bedrag wordt teruggestort als je besluit om je reservering te annuleren. De Hopium Machina zelf wordt vanaf € 120.000 aangeboden. Dat is nog best veel voor een auto die qua maatvoering vergelijkbaar lijkt met de Toyota Mirai. De specs zijn echter anders: een vermogen van 500 pk, topsnelheid 230 km/h en een officieel rijbereik van 1.000 kilometer. Dat laatste is dan met heel zuinig rijden door de Mirai overigens gerealiseerd.

De website van Hopium laat een fraaie computeranimatie zien. Er zijn inmiddels beelden van de eerste rijdende prototype, wij kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat een groot deel van de rijdende beelden een computeranimatie is.

{“preview_thumbnail”:”/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/uwwbo_MXV6U.jpg?itok=eFInz3yu”,”video_url”:”https://www.youtube.com/watch?v=uwwbo_MXV6U”,”settings”:{“responsive”:1,”width”:”854″,”height”:”480″,”autoplay”:1},”settings_summary”:[“Ingesloten video (Responsive, automatisch spelen).”]}