Riversimple Rasa in 2023 in productie

Riversimple Rasa in 2023 in productie

12 maart 2021 0 Door Arjan de Putter

De Riversimple Rasa gaat in productie! In februari kondigde Riversimple een samenwerking met Siemens aan. Die samenwerking ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

  • Duurzame initiatieven – met name focus op circulair denken in het product ontwerp, het beheren van de distributieketen en het business model.
  • Steun voor vaardigheden en opleidingen in Wales en daarbuiten voor de waterstofmobiliteitssector.
  • Borgen van financiering die nodig is om waterstofvoertuigen met een hoge mate van efficiency op grote schaal te kunnen produceren.

In eerste instantie ligt de focus op de voorbereiding van de volledige productie van het waterstofvoertuig van Riversimple. Daarbij brengt Siemens haar grote ervaring met het ondersteunen van technische innovaties en het inrichten van een productielijn in. Dat gebeurt onder ander met plannings- en simulatiesoftware en software om de activiteiten in de fabriek te simuleren.

Hugo Spowers, de managing director van Riversimple is blij met de samenwerking: “Siemens is betrokken bij de productie van groene energie en heeft een geschiedenis met technologiebedrijven zoals de onze. Ze delen onze passie voor duurzaamheid, waterstof en de circulaire economie. Ze hebben diepgaande expertise in technologiesoftware en fabricagesimulatie, en ervaring met het financieren van de tech-sector. We kijken er erg naar uit om deze relatie uit te bouwen.

Riversimple kondigde ook de benoeming van Gambit Corporate Finance LLP aan en een investeringsronde die als doel heeft om de komende drie jaar 150 miljoen Britse ponden op te halen. Daarmee moeten twee fabrieken mee worden gefinancieerd.

De Riversimple Rasa moet in 2023 in productie zijn, net als een kleine vrachtwagen. Op dit moment wordt een kleine serie Rasas gebouwd voor een proef in Abergavenny.