Samenwerking Hyundai en Rimac gaat gewoon door

Samenwerking Hyundai en Rimac gaat gewoon door

11 mei 2022 0 Door Arjan de Putter

Afgelopen publiceerden meerdere blogs het gerucht dat de samenwerking tussen Hyundai en Rimac is beëindigd. Zij ontwikkelen samen een high performance EV zowel als BEV en als FCEV. Maar klopt het ook? Wij legden het aan Hyundai Motor Nederland voor en ontvingen een officiële reactie.

Hyundai and Kia remain invested in the Rimac Group, and can confirm there are currently several high-level partnership projects ongoing. Both parties recognize the value in this strategic partnership, and will continue to cooperate together in the future.

Hyundai Motor

Over de samenwerking met Rimac

Hyundai Motor Group investeert € 80 miljoen in Rimac Automobili (waarvan € 64 miljoen van Hyundai Motor en€ 16 miljoen van Kia Motors). Samen werken ze  van 2020 aan de ontwikkeling van high performance EV en FCEV  prototypes. Doel is om de status van de Hyundai Motor Group als game changer in clean mobility te onderstrepen.

Over Rimac

Rimac werd in 2009 opgericht door Mate Rimac als een garageproject in Kroatië met als visie om de sportwagen van de 21e eeuw te bouwen. Sindsdien is het uitgegroeid tot een technologische krachtpatser met een expertise die varieert van krachtige elektrische aandrijflijnen tot verschillende besturingstechnologieën en batterijsystemen.

Afb: Rimac Nevera

Rimac Nevera

Rimac test nu de Rimac Nevera, een auto met een vermogen van ruim 1.900 pk. Daarvan worden maximaal 150 stuks gebouwd. De Nevera moet een topsnelheid van 412 km/h kunnen bereiken, in 1,85s van 0 naar 100 km/h sprinten en binnen 4,3 s van 0 naar 160 km/h. De Nevera wordt gezien als de snelst accelererende productie auto ter wereld.

Afb. opbouw Hyundai Vison FK

Hyundai Vision FK

In september 2021 presenteerde Hyundai de Vision FK, een sportwagen met 670 paardekrachten. Deze moet in 4 tellen van 0 naar 100 km/h sprinten.