Segway komt met hybride waterstof elektrische motorfiets

Segway komt met hybride waterstof elektrische motorfiets

9 april 2021 0 Door Arjan de Putter

Segways, dat zijn toch die plankjes tussen twee wielen met een stuurstengel er aan? Maak de wielen wat groter, zet ze achter elkaar et voila: je hebt een motorfiets. Geen idee of dit de denkwijze van het ontwerpbureau van Segway was, maar ze komen met een best wel coole motorfiets. Vindt onze redactie.

De Segway Apex H2 lijkt een opvolger te zijn van de in 2019 gepresenteerde Segway Apex. Waar de eerdere aankondiging destijds best wel sceptisch was ontvangen, lijkt het bedrijf de plannen voor een motorfiets toch wel heel serieus te nemen. Electrek toonde beelden waar de Apex afgelopen jaar werd getest.

De opvolger van deze Apex is dus de Segway Apex H2.

De hybride motorfiets kent nu een waterstofbrandstofcel en heeft een ander frame met een totaal anders futuristisch ontwerp.

De waterstof zit opgesloten in verwisselbare cilinders. Dat wisselpakket betekent een enorme snelheidswinst ten opzichte van het bijladen van batterijen. De uitdaging zit hem in een infrastructuur van hervulbare cilinders, á la Camping Gaz. 

Zowel voor als achter heeft de Apex H2 een mono swing arm. Als je de motor van de rechterkant bekijkt (zoals de afbeelding boven) lijken de wielen te zweven.

Volgens Segway levert de Apex H2 een vermogen van 60 kW (80 pk) en sprint ie in vier tellen van 0 naar 100 km/h. Met een topsnelheid van 150 km/h kun je er mee de snelweg op. Op de redactie denken we dat je met zo’n fiets veel liever op lekker bochtige binnenwegen vertoeft.

Voor wie interesse heeft: Segway zegt dat de fiets ook echt op de markt komt. Er hangt een prijskaartje aan van $ 10.700 (net geen € 9.000). Daarmee lijkt hij concurrerend met de elektrische motorfiets:

Je zult wel even geduld moeten hebben: Segway heeft het over een tijdlijn van twee jaar. Wat vindt jij? Heeft een motorfiets op waterstof toekomst? Laat het ons weten!