Tevva onthult eerste Britse waterstoftruck

Tevva onthult eerste Britse waterstoftruck

6 juli 2022 0 Door admin

Tevva, onthulde op de Road Transport Expo (Warwickshire) de eerste Britse vrachtwagen met een aandrijving op waterstof die is ontworpen in het VK en daar in massa wordt geproduceerd.

Tevva heeft deze truck als een variant op de batterijelektrische 7,5 tons vrachtwagen gebouwd. Door het toevoegen van een brandstofcel als range extender nam het bereik daarvan toe tot 500 kilometer. Tevva koos voor een oplossing als range-extender omdat hierdoor een kleinere, goedkopere en lichtere brandstofcel nodig is.

Een groot voordeel is dat het tanken op waterstof even lang duurt als het tanken van een dieseltruck (5 tot 20 minuten).

Geïnteresseerde transporteurs kunnen de waterstoftruck niet alleen kopen of leasen, Tevva biedt naast een 24/7 klantenondersteuning ook waterstof aan door een samenwerking met waterstofleveranciers.

“Ik ben enorm trots op het harde werk dat het team van Tevva in dit voertuig heeft gestoken. We hebben deze mijlpaal bereikt door gebruik te maken van onze jarenlange ervaring in het ontwerpen, innoveren en produceren van dual-energy voertuigen.”

Asher Bennet, CEO en oprichter Tevva