Toyota en Woven Planet maken draagbaar waterstofpatroon

Toyota en Woven Planet maken draagbaar waterstofpatroon

7 juni 2022 3 Door Arjan de Putter

We zagen het al bij NamX en nu komen ook Toyota en Woven Planet met het idee: een draagbaar waterstofpatroon. Zij gaan echter wat specifieker in op de toepassing van die patronen: deze zijn bedoeld voor gebruik in en om het huis. Toyota en Woven Planet zullen op verschillende plaatsen hun Proof of Concept testen. Eén van die plaatsen is Woven City, een mensgerichte slimme stad van de toekomst. Deze wordt nu gebouwd in Susono City.

De cartridge

De cartridge is 400 mm lang en heeft een diameter van 180 mm. Het gewicht van een volle cartridge is 5 kg. De cartridge heeft een handgreep om hem makkelijk te dragen.

Als er stroom moet worden opgewekt met een cartridge, heeft de patroon een capaciteit van ongeveer 3,3 kWh.

Toepassingen

Toyota en Woven Planet zien toepassingen voor alle soorten apparaten in en rond het huis.

Afbeelding: toepassingen voor de waterstofcartridge

Back to the future?

In onderstaande video vertellen Toyota en Woven Planet (een dochteronderneming van Toyota) meer over de toekomst van de cartridge die ze voor zich zien. In wezen is er niets nieuws onder de zon: vroeger hadden huizen een olietank of kolenhok. Straks hebben ze waterstofrek.

Wij zien als groot voordeel dat je volledig onafhankelijk van de grid kunt wonen en bouwen. En als je dergelijke patronen in voertuigen kunt gebruiken, ben je ook in staat om makkelijk hoeveelheden grote energie te verplaatsen.