Toyota gaat met een Corolla op waterstof racen

Toyota gaat met een Corolla op waterstof racen

23 april 2021 0 Door Arjan de Putter

Toyota heeft laten weten dat ze het bereiken van een wereld met CO2-neutrale mobiliteit willen ondersteunen door een verbrandingsmotor op waterstof te ontwikkelen. Ze hebben deze motor ingebouwd in een Toyota Corolla Sport, die in de ORC ROOKIE competitie aan de Super Taikyu Series 2021 deelneemt.

In FCEV’s wordt waterstof via een chemische reactie omgezet in elektriciteit waarmee een elektromotor wordt aangedreven. In een waterstofmotor wordt waterstof ingespoten net als met brandstoffen gebeurt. Behalve de verbranding van miniscule hoeveelheden motorolie, net als bij ‘gewone’ verbrandingsmotoren, wordt er geen CO2 uitgestoten tijdens het rijden.

De waterstof verbrandt in een hoger tempo dan in benzinemotoren. Daardoor reageert de motor erg snel op gaswisselingen. Toyota ziet als voordeel dat deze motoren het plezier van rijden door het geluid en trillingen behouden, terwijl ze hun goede milieuprestaties behouden.

Details over de motor:

  • 1.618 cc
  • 3 cilinder in lijn, turbo met intercooler
  • gecomprimeerde waterstof als brandstof

{“preview_thumbnail”:”/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/O0yM5RlD7Zo.jpg?itok=gNFpdnYj”,”video_url”:”https://www.youtube.com/watch?v=O0yM5RlD7Zo”,”settings”:{“responsive”:1,”width”:”854″,”height”:”480″,”autoplay”:1},”settings_summary”:[“Ingesloten video (Responsive, automatisch spelen).”]}