Toyota Hilux op waterstof

Toyota Hilux op waterstof

5 december 2022 Uit Door Arjan de Putter

Toyota is al heel lang flink actief met het ontwikkelen van voertuigen met een waterstof brandstofcel aandrijflijn. Naast de Mirai volgt er nu ook een pickuptruck, de Hilux, op waterstof.

De eerste prototypes verschijnen in de loop van 2023 en worden gemaakt op de Engelse vestiging van Toyota in Burnaston. Als de testresultaten goed zijn volgt daarna productie in kleine series.

Het VK is een van de belangrijkste markten voor pick-up trucks en is een belangrijke markt voor Toyota. Deze financiering biedt een geweldige kans om een emissievrije oplossing te ontwikkelen in een kritiek marktsegment. We willen de Britse regering bedanken voor de financiering die het consortium in staat stelt om de ontwikkeling van een door brandstofcellen aangedreven aandrijflijn voor de Toyota Hilux te onderzoeken, ter ondersteuning van onze ambitie van koolstofneutraliteit.

Matt Harrison, president en CEO van Toyota Motor Europe

Over de technische specificaties zijn nog geen mededelingen gedaan. Wij verwachten identieke gegevens als van de aandrijflijn van de Toyota Mirai.