Toyota levert brandstofcel voor Daimler Buses

Toyota levert brandstofcel voor Daimler Buses

3 mei 2022 0 Door admin

Toyota levert de brandstofcelmodule voor de Mercedes-Benz eCitaro Range Extender. De TFCM2-F-60 is een platte module die 60 kW aan vermogen produceert. Hij kan makkelijk op het dak van een bus worden geplaatst, naast de batterij en waterstoftanks. Daarmee wordt de actieradius van de bus uitgebreid tot 400 km voor de solobus en 350 km voor de gelede versie.

Groot voordeel

Door de combinatie van batterij en brandstofcel als range extender is de actieradius zo groot dat er geen noodzaak meer is om onderweg tussentijds op te laden.

Optimale efficiency

Bij het ontwerp is gekeken naar een optimale efficiency, kracht en levensduur. Dat resulteert in een relatief laag waterstofverbruik ten opzichte van stroomopwekking. Met een geïntegreerde spanningsomvormer werkt de TFCM in een spanningsbereik van 450 tot 700 Volt. Bij een geleverd vermogen van 30 kW is de efficiency optimaal.

Partnerships

Toyota heeft een koolstofarme samenleving als stip aan de horizon en stelt daarom haar waterstofbrandstofceltechnologie via partnerships ter beschikking aan verschillende Europese fabrikanten. Dat blijft niet beperkt tot personenauto’s (BMW), maar ook zware vrachtwagens, kleine bestelbussen, boten en bussen (bijvoorbeeld Caetano).

We zijn verheugd om met Daimler Buses samen te werken en zijn verheugd te zien dat onze verkoopactiviteiten voor waterstofaandrijflijnen in Europa blijven groeien. Toyota streeft naar koolstofneutraliteit en we geloven dat waterstof een van de belangrijkste bouwstenen is van een toekomstige koolstofarme samenleving.

Matt Harrison, President & CEO van Toyota Motor Europe