Toyota Mirai verbreekt wereldrecord: 1.000 km op 1 tank

Toyota Mirai verbreekt wereldrecord: 1.000 km op 1 tank

31 mei 2021 0 Door Arjan de Putter

Op 26 mei vertrok een Toyota Mirai bij het krieken van de dag (05:43) vanaf tankstation Orly om 1.003 kilometer later de tanks weer te vullen. De rit ging over openbare wegen ten zuiden van Parijs in het Loir-et-Cher en Indre-et-Loire gebied. De afstand en het verbruik zijn door een onafhankelijke autoriteit gecontroleerd.

Het gemiddelde verbruik was 0,55 kg/100 km. Toyota stelt dat het een mooie demonstratie was van efficiency en het gemak van rijden. Om deze 1.000 km af te leggen, hielden de rijders een ‘eco-rijstijl’ aan en gebruikten ze normale rijtechnieken die iedereen kan uitvoeren.

De record afstand is afgelegd door vier rijders: Victorien Erussard, oprichter en kapitei van de Energy Observer. De Energy Observer is de eerste boot die is uitgerust met een Toyota brandstofcel. Energy Observer presenteerde onlangs hun demonstratiedorp dat wordt gebruikt als show case voor duurzame energie en waterstof in Parijs. Tijdens de opening daarvan werd ook de Eiffeltoren groen uitgelicht.

De andere drie rijders waren James Olden, een ingenieur van Toyota Motor Europe, Maxime le Hir, product manager Toyota Mirai en Marie Gadd, PR manager van Toyota France.

Frank Marotte, CEO van Toyota Frankrijk

Het is een geweldige uitdaging die we hebben bereikt met de nieuwe Mirai. Intern is het de mindset van Start your Impossible, die onze eigen grenzen overstijgt, die ons drijft, en we hebben het vandaag opnieuw bewezen. Ik wil de teams van Toyota France en Toyota Europe bedanken, evenals Victorien van Energy Observer, met wie we dezelfde visie en dezelfde ambitie delen. Door sterke partnerschappen kunnen we bijdragen aan een betere en milieuvriendelijkere samenleving. Met Toyota’s ambitie om ‘Beyond Zero’ in gedachten te nemen: neem plaats voor de toekomst.

Victorien Erussad, oprichter en kapitein van Energy Observer

Ik ben erg blij dat ik deze uitdaging van 1000 km achter het stuur van de nieuwe Mirai te zijn aangegaan. Toyota loopt altijd voorop op het gebied van waterstofinnovatie en onze samenwerking wordt jaar na jaar sterker. Als voormalig open oceaanracer moet ik uitdagingen aangaan en ik dank Frank Marotte en zijn teams van harte om me mee te nemen op dit emissievrije avontuur, om te laten zien dat niets onmogelijk is en dat waterstofmobiliteit vandaag mogelijk is!”