Triton EV wil 2-wielers op waterstof produceren in India

Triton EV wil 2-wielers op waterstof produceren in India

25 juli 2022 0 Door Arjan de Putter

Tesla concurrent Triton Electric Vehicle heeft eerder gezegd om in Bhuj, Gujarat (India) een autofabriek neer te zetten. Triton bouwt grote elektrische SUV’s.

Het in de Verenigde Staten gebaseerde Triton Electric Vehicle heeft aangekondigd om snel met nieuws over twee- en driewielers op waterstof te komen. Deze zullen worden gebouwd in India. Over een tijdlijn is nog niets gezegd. In maart van dit jaar heeft Triton gezegd om Bhuj te kiezen voor hun eerste productiefaciliteit in India.

Himangshu Patel, CEO en medeoprichter van Triton Electric Vehicle, kondigde dit vrijdag 22 juli 2022 aan. Hij kon ook voor de twee- en driewielers geen tijdlijn aangeven, behalve dat hij ze snel verwachtte.

“Omdat onze prioriteit is om de mobiliteit van het nieuwe tijdperk te stimuleren, zijn voertuigen op waterstof een vanzelfsprekende vooruitgang voor Triton EV.”

Himangshu Patel, CEO van Triton Electric Vehicle

Triton EV’s Bhuj-faciliteit is opgezet op een land verspreid over meer dan 600 are. De fabriek zal, wanneer voltooid, drie miljoen vierkante voet groot zijn. De op waterstof gebaseerde voertuigen die door Triton EV in Indai worden geproduceerd, worden ontwikkeld in het R&D-centrum in Anand nabij Ahmedabad, de hoofdstad van Gujarat. De faciliteit zal ook dienst doen als Triton EV’s wereldwijde R&D-centrum. Voor wereldwijde markten biedt Triton EV elektrische auto’s, vrachtwagens en voertuigen voor speciale doeleinden.

Eerder werd verwacht dat Triton EV zijn faciliteit in Telangana zou opzetten. Het bedrijf presenteerde vorig jaar zijn elektrische SUV H met acht zitplaatsen in Hyderabad, terwijl het zijn plan voor India aankondigde. Het bedrijf wil ook een lokale productiefaciliteit opzetten om elektrische auto’s, SUV’s en pick-uptrucks in het land te maken, die in India zouden worden verkocht en ook naar andere Zuidoost-Aziatische markten zouden worden verscheept.

Bron: Auto Hindustan Times