Van Hool levert A-serie met brandstofcel

Van Hool levert A-serie met brandstofcel

3 juni 2022 0 Door Arjan de Putter

Op de European Mobility Expo, een internationale vakbeurs voor openbaar vervoer, in Parijs (7-9 juni 2022), introduceert Van Hool een gloednieuwe reeks 100% emissievrije openbare bussen. Met de A-serie zet de onafhankelijke fabrikant van bussen, touringcars en industriële voertuigen een tandje bij op weg naar duurzaam openbaar vervoer.

De nieuwe A-serie zal uitsluitend emissievrije aandrijflijnen hebben: batterij-elektrisch, waterstof brandstofcel en trolley. Met deze nieuwe A-reeks bouwt het bedrijf voort op de kennis en ervaring die het heeft opgedaan in milieuvriendelijke bussen voor het openbaar stads- en streekvervoer. Hiermee speelt Van Hool in op de steeds groter wordende vraag van OV-bedrijven die inzetten op het ‘groener’ maken van hun wagenpark.

De Van Hool A-serie is een volledig nieuwe reeks bussen in 4 verschillende lengtes (12m, 13m, 18m en 24m), met 2 tot 5 passagiersdeuren beschikbaar.

162 A-serie bussen al in bestelling

Nog voor de officiële aankondiging van de nieuwe A-reeks had Van Hool 13 bestellingen in de boeken staan, goed voor in totaal 162 bussen. De A12, met een batterij-elektrische aandrijving, wordt gepresenteerd in Parijs.

Over Van Hool

Van Hool is een onafhankelijk familiebedrijf en fabrikant van bussen, touringcars en industriële voertuigen. Het bedrijf, opgericht in 1947, is gevestigd in Koningshooikt (België). In 2022 viert het bedrijf zijn 75-jarig bestaan. Het overgrote deel van de producten is bestemd voor Europa en Noord-Amerika. Van Hool heeft wereldwijd zo’n 3.500 medewerkers, die voornamelijk werkzaam zijn op de productielocaties in Koningshooikt (België) en Skopje (Noord-Macedonië).