TUKE en Matador tonen MH2 - een Slowaakse sportwagen

Het Slowaakse Matador Group heeft samen met de Faculteit Werktuigbouw van TUKE de MH2 sportwagen onthult op Expo 2020 in Dubai. Bijzonder aan het concept is dat het de waterstof wordt opgeslagen in lagedruk metaalhydride-tanks. 

Dit concept van waterstofopslag vraagt ​​om intelligent temperatuurbeheer, dat niet alleen warmte afvoert, maar ook levert. Het belangrijkste voordeel van deze oplossing is een hoge opslagbeveiliging en relatief lage energievereisten voor opslag in vergelijking met hogedruktanks. "Op onze faculteit Werktuigbouwkunde van TUKE hebben we verschillende topexperts die al vele jaren werken aan waterstoftechnologie en de effectieve toepassing ervan in het echte transport. We zijn erg blij dat dit project met MATADOR Group groen licht heeft gekregen en we hebben deze vakbekwame mensen de kans gegeven om uit te blinken en hun kennis in te zetten voor een echt project.” zegt Jozef Živčák, decaan van de faculteit Werktuigbouwkunde van TUKE.

De vormgeving van de auto is geïnspireerd op een atleet die zich klaar maakt voor de start. Het model is nog een concept en kan nog niet rijden. Dat komt omdat de tanks nog moeten worden gehomologeerd. 

Er zijn wel cijfers beschikbaar: een Cw-waarde van 0,2, een sprint van 0 naar 100 km.h moet in 4 seconden kunnen en ergens bij 250 km/h stopt de MH2 met versnellen.

Wie de MH2 wil bekijken heeft tot 30 maart 2022 gelegenheid op de Expo 2020 in Dubai.

Over de auteur

Arjan is hoofdredacteur van H2 Rijders.nl en verantwoordelijk voor de inhoud.

Heb jij een goed verhaal over waterstof en mobiliteit? Arjan hoort het graag! arjan@h2rijders.nl.