Viritech Apricale op Goodwood!

Viritech Apricale op Goodwood!

24 juni 2022 0 Door admin

De Viritech Apricale, een waterstofsupercar (< 1.000 kg, 1.000 pk) is te bewonderen op Goodwood Festival of Speed 2022. Hij maakte op 23 juni 2022 zijn debuut. Het vermogen ging omhoog, het gewicht ging omlaag.

Wat maakt deze auto zo leuk?

Vrij simpel: het gewicht van een ICE-auto, gecombineerd met het acceleratievermogen van een elektromotor. Dat is mogelijk door het toepassen van een waterstofaandrijflijn.

“Waterstofbrandstofcellen werden tot nu toe gebruikt als range-extenders voor aandrijflijnen met batterijen als basis. We hebben die benadering in wezen op zijn kop gezet door een aandrijflijn te ontwikkelen rond een brandstofcelsysteem van meer dan 100 kW, ondersteund door een lichtgewicht maar zeer efficiënte batterij. Dit levert hypercar-prestaties voor de Apricale, maar met minder dan de helft van het gewicht van typische BEV-hypercars. Deze gewichtsvermindering verandert niet alleen de rijdynamiek van Apricale, maar onze verminderde afhankelijkheid van batterijen betekent ook minder vraag naar zeldzame aardmineralen.”

Matt Faulks, CTO Viritech
Foto: Pete Summers

Foto: Pete Summers

Foto: Pete Summers