Horizon Hydrogen Grand Prix

Horizon Hydrogen Grand Prix

12 mei 2022 0 Door admin

Van 2 tot en met 5 juni 2022 vindt in Assen de Horizon Hydrogen Grand Prix plaats. Deelnemers uit meer dan tien landen racen met op afstand bestuurbare waterstofauto’s. Behalve om snelheid draait het ook om strategie: elk team heeft een maximale hoeveelheid waterstof tot zijn beschikking en moet daar mee de finish zien te plaatsen.

Via H2Rijders.nl kun je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van dit evenement.

GP H2 Tour Assen

Op de finale dag (zaterdag 4 juni) vindt een vergelijkbare tourtocht met 1 op 1 waterstofauto’s plaats voor ondernemers. Wij nodigen u uit om deel te nemen aan deze tour en een onvergetelijke dag te ervaren in Drenthe, met een waterstofauto.

Als deelnemer bent u vanaf 08:30 welkom voor het VIP waterstofontbijt. Tijdens dit ontbijt wordt u verwelkomt door Gedeputeerde Nelleke Vedelaar en kunt u kennis maken met het netwerk dat zich inzet voor de toekomst met waterstoftechniek.  Er is alle gelegenheid om het begin en einde van de Horizon Hydrogen Grand Prix te volgen: de tourtocht start om 12:00 en om 15:00 dienen alle deelnemers weer terug te zijn. Om 16:00 uur zal de finale zijn van het WK waterstof, waar wij u ook graag voor uitnodigen om het einde van de spectaculaire race te aanschouwen.

Voor wie niet over een eigen waterstofauto beschikt: er worden een beperkt aantal auto’s beschikbaar gesteld.