De 24H2 Challenge wordt Europees

Op 30 september aanstaande is Europa het toneel van één van de meest eigentijdse en duurzame auto-evenementen: de 24H2 Challenge. Ditmaal in de European Edition. De Challenge, die al een aantal keren in Nederland en ook Duitsland en Denemarken is verreden, heeft intussen een reputatie opgebouwd als hét waterstofevenement. Vanuit diverse Europese landen is belangstelling getoond om met een team mee te doen. Teams uit heel Europa, die met een waterstofauto deel willen nemen aan de uitdagende expeditie kunnen zich vanaf nu inschrijven.

Hoe werkt de 24H2 Challenge?

De teams hebben vanaf de start 24 uur de tijd om zoveel mogelijk punten te scoren in de rally. Punten scoor je ten eerste door kilometers op waterstof af te leggen, maar de totale afstand is niet de belangrijkste uitdaging. De échte punten zijn te verdienen met opdrachten die de teams onderweg uitvoeren. Dat kan bijvoorbeeld door een filmpje te maken over hoe waterstof tanken werkt. Of door uit de auto te komen in een natuurgebied, even de benen te strekken en voor het publiek te beschrijven wat de schoonheid en meerwaarde van de locatie is.

Meerijden en de ontwikkelingen volgen? Kan met de app

Volgens initiatiefnemer en mede-organisator Arjan de Putter van waterstoftransitie aanjager Fast Concepts, is meedoen aan de 24H2 Challenge vóór alles een gave ervaring: "Als team je beste route kiezen, je kilometers en tankbeurten plannen, de app checken om te zien welke opdrachten er zijn, punten verdienen, de score bijhouden en andere teams volgen. Het spel is echt spannend en leuk om te doen. Op de site en in de app zijn de teams te volgen. En zowel deelnemers als publiek maken kennis met veel aspecten van waterstof als energiedrager."

De waterstoftransitie komt op stoom

Iedereen weet dat de energietransitie in volle gang is. Elektrisch rijden is allang geen toekomstmuziek meer. Maar wat is de rol van waterstof als energiedrager in mobiliteit? Wat zijn de voor- en eventuele nadelen? Hoeveel tankstations zijn er eigenlijk al en hoeveel staan er op de agenda? Hoe kijkt de logistieke branche naar waterstof als aandrijfkracht? De 24H2 Challenge zoekt naar de antwoorden mede door ze zélf te ervaren.

Waarom is de 24H2 Challenge belangrijk?

Mede-organisator Wim Peels (general manager van Twinning Energy) vult aan: "We willen op een uitdagende manier duidelijk maken wat de rol van waterstof in mobiliteit is en wat de ontwikkelingen zijn. Waterstof als energiedrager is zowel qua grondstoffenverbruik als vanuit economisch oogpunt efficiënt. Op deze manier draagt rijden op waterstof bij aan een schoner milieu. En daarmee komen we bij het belangrijkste doel: wijzen op hoe mooi onze wereld is en hoe zuinig we daar op moeten zijn."

Meer weten / inschrijven: www.waterstofchallenge.nl.

Tags

(advertentie)
Ingediend door admin op