Renault

HYVIA lanceert twee nieuwe modellen Arjan de Putter di 16-11-2021 - 09:09

HYVIA, de samenwerking tussen Renault en Plug Power, lanceert de Renault Master Chassis Cab H2-TECH op de Eurexpo in Lyon (16 tot en met 20 november). Deze bus heeft een actieradius van 250 kilometer en heeft tal van mogelijkheden voor maatwerk.

HYVIA: nieuw waterstof ecosysteem van Renault en Plug Power

Vandaag kondigden Renault en Plug Power HYVIA aan. Deze joint venture is eveneens eigendom van beide partners. David Holderbach, met meer dan 20 jaar ervaring in strategische, product- en internationale verkoop, is er aan het roer gezet. Hiermee is een volgende stap in het proces van Renault gezet.

Turn key

Dat HYVIA een samentrekking is van HY (Waterstof) en VIA (weg) zal niemand verbazen. HYVIA wil turn key oplossingen bieden voor de lichte bedrijfsvoertuigen: de voertuigen zelf, waterstoftankstations, groene waterstof plus onderhoud en beheer van wagenparken.

Renault wil samen met PlugPower marktleider worden voor bestelbussen op waterstof

Renault en het Amerikaanse Plug Power, gespecialiseerd in brandstofcel systemen en waterstof gerelateerde diensten, hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het doel daarvan is dat ze de komende jaren hun stempel drukken op de Europese markt voor research & development (R&D), fabricage en verkoop van voertuigen met een brandstofcel-aandrijflijn. Op deze manier willen ze de sterk groeiende markt voor bestelbussen, taxi's en commercieel personen vervoer bedienen.

Renault introduceert Master en Kangoo op waterstof Edo Smit di 22-10-2019 - 17:01

Autofabrikant Renault introduceert samen met partner en producent van waterstoftechnologie Symbio bedrijfswagens op waterstof. De waterstofauto’s zijn geschikt voor intensief gebruik e bieden een grote actieradius. Het tanken van de Renault Kangoo Z.E. en Master Z.E. duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Beide voertuigen zijn ontwikkeld voor ondernemers die actief zijn in binnensteden en milieuzones, omdat ze beide voertuigen geen CO2 uitstoten.
 

Abonneer op Renault