Review: tanken bij Shell Den Ruygen Hoek (video)

Ik heb heel wat auto’s getest en had eerlijk gezeg nooit gedacht dat ik nog een keer een testverslag zou schrijven van een… tankstation. Toch doe ik dat om de eenvoudige reden dat er een goede aanleiding voor is. Namelijk de opening van het waterstofvulpunt bij Shell Den Ruygen Hoek. Mijn ervaringen zijn positief en ik heb juist daarom ook een kritisch nootje.

Nu sneller waterstof tanken in Zaventum Edo Smit do 20-08-2020 - 11:01

Air Liquide heeft het waterstoftankstation in Zaventem, België gerenoveerd. Deze is nu voorzien van nieuwe vulpistolen om aan de wens van de klant te voldoen, maar óók zodat een waterstofauto nu gevuld kan worden volgens de laatste regelgeving. 


Zo is er onder andere een infrarood communicatiesysteem ingebouwd, waarmee het tankstation zelf kan bepalen welk voertuig er bij de pomp staat. Daar bedoelen we mee, dat het systeem de druk en temperatuur in de tank bekijkt en zichzelf daarop afstemt. 

Gorinchem krijgt waterstoftankstation Arjan de Putter vr 10-07-2020 - 08:40

Op 9 juli tekenden vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, de gemeenten Gorinchem en Molenlanden en de omgevingsdienst Zuid-Holland een samenwerkingsovereenkomst voor de komst van een waterstoftankstation.

Daarmee is de komst van een tankstation een stap dichterbij gekomen. Een eigenaar van een bestaand tankstation is bereid gevonden om de financiële haalbaarheid verder te verkennen.

Het tankstation moet toegankelijk zijn voor zowel personen- als vrachtauto's. De ligging wordt als belangrijkste voorwaarde voor succes gezien.

Abonneer op tankstation