BMW gelooft in waterstof

Hoewel BMW nieuwe modellen als de BMW X5 Hybrid en BMW iX introduceert, is BMW er van overtuigd dat volledig elektrisch gaan niet de juiste keuze is. Het Beierse merk zet nog steeds erg in op waterstof.


Ondanks de bevestiging van zijn inzet voor waterstof, erkent BMW dat het een lang proces zou zijn om een ​​volledig productierijpe waterstofauto voor de wereldwijde markt te krijgen. De iX5 Hydrogen zal niet in massaproductie worden geproduceerd, althans niet in het begin. In plaats daarvan zal volgens BMW een kleine vloot waterstof-SUV's toegankelijk worden gemaakt voor de media, VIP's en geselecteerde consumenten

BMW beweert dat het vullen van de brandstofcellen van de waterstof X5 slechts 3-5 minuten duurt, maar dat is niet het probleem. Het probleem is het gebrek aan waterstofinfrastructuur.

BMW is van mening dat waterstof in de toekomst nuttig zal zijn voor auto's voor lange afstanden. BMW zou een vloot waterstofauto's kunnen opnemen in zijn eigen zakenreisinfrastructuur. Het valt nog te bezien hoe dit allemaal uitpakt voor BMW, en de volgende acties van het bedrijf zullen hoogstwaarschijnlijk worden bekendgemaakt vóór de lancering van de iX5 Hydrogen.

Bron: Energy News Agency

Tags

(advertentie)

Reacties

admin

Ik, Jos van Kemenade, Geloof heilig in de toekomst van waterstof-automobielen. Ben zelf reeds enkele jaren in het bezit van een Toyota Mirai. Het is een ongelooflijke fijne auto om in te rijden. Jammer dat er zo weinig mensen voor te porren zijn, al hoewel in begrijp dat je niet over een nacht ijs gaat. Zo bijvoorbeeld de uitrol van de capaciteit van waterstoftankstations. Ik begrijp niet dat men niet alles op alles zet, zodat wij als Nederland een voorbeeld voor de rest van Wereld kunnen zijn. BMW een flinke pluim voor jullie. Je slaat de spijker op zijn kop. Activeer Overheden, zodat we kunnen rijden en self supporting worden.

admin

Rijden op waterstof is ongelooflijk fijn, dat zijn we helemaal met je eens Jos! En de infrastructuur groeit, laat die extra auto's maar komen!

Ingediend door admin op