De joint venture tussen Dongfeng en Nissan, Venucia, heeft een waterstofversie van 998.800 yuan (137.000 USD) uitgebracht van zijn SUV met verbrandingsmotor, V-Online. De elektrische auto met brandstofcel is uitgerust met de lithium-ijzerfosfaat (LFP)-batterij van BYD.

De REVO ZERO is een forse SUV van 5.08 m met plaats voor 6 personen.

Zepp.solutions, een toonaangevende Nederlandse fabrikant en integrator van brandstofcelsystemen, heeft meer specificaties en de naam onthuld voor hun nieuwe waterstof-brandstofcelaangedreven vrachtwagen: ‘Europa’. Het zero-emissie voertuig is gebaseerd op de meest gebruikte vorm van zwaar wegtransport, de diesel 4x2-trekker.

Het Duitse tuningbedrijf Abt is al meer dan 100 jaar actief. Ze zijn bekend met de ombouw/opvoersets voor Volkswagen en Audi modellen. Met hun e-Line begeven ze zich nu op de markt van bestelbussen: die bouwen ze om naar waterstofelektrisch.

In de express-bezorging zijn dagelijkse afstanden van 800 kilometer niet ongebruikelijk. Om dat zonder onderweg bij te laden met batterijelektrisch te kunnen doen heb je accupakketten van 300 kWh nodig. Dat is onhaalbaar.

Afgelopen jaar heeft Toyota ervaring opgedaan met het racen met een waterstofverbrandingsmotor. Dat resulteerde in een aantal technische verbeteringen. Het vermogen steeg met 24% en het koppel met 33%. Tegelijkertijd nam de actieradius toe met 30% terwijl de tanktijd afnam van vijf naar anderhalve minuut.

Toyota is al heel lang flink actief met het ontwikkelen van voertuigen met een waterstof brandstofcel aandrijflijn. Naast de Mirai volgt er nu ook een pickuptruck, de Hilux, op waterstof.

De eerste prototypes verschijnen in de loop van 2023 en worden gemaakt op de Engelse vestiging van Toyota in Burnaston. Als de testresultaten goed zijn volgt daarna productie in kleine series.

Vorig jaar liet Honda weten te stoppen met de productie van de Clarity. Onlangs liet Honda weten dat hun Performance Manufacturing Center in Ohia in 2024 start met de productie van een FCEV. Over het model zijn ze nog onduidelijk, behalve dat deze gebaseerd zal zijn op de CR-V.

H2X Global is een Australische fabrikant van aandrijflijnen en gefocust op absolute duurzaamheid. Zij hebben een robuust platform van elektrisch aangedreven voertuigen, maar het toevoegen van een waterstof aandrijflijn heeft gezorgd voor groei. Ze hebben in september 2022 typegoedkeuring aangevraagd voor hun eerste four wheel drive pick up truck op waterstof: de Warrego.

De Skoda Group presenteerde zijn nieuwe waterstofbus op de Innotrans in Berlijn. De waterstof-brandstofcelaandrijving is een aanvulling op het portfolio van elektrische aandrijvingen in de bussen van Skoda en zal een actieradius hebben van maximaal 350 kilometer.

Isuzu Motors Limited (Isuzu), Toyota Motor Corporation (Toyota), Hino Motors, Ltd. (Hino) en Commercial Japan Partnership Technologies Corporation (CJPT) hebben aangekondigd dat ze gezamenlijk licht- brandstofcel (FC) elektrische vrachtwagens voor de massamarkt. Hiermee willen ze bijdragen aan een waterstofmaatschappij, CO2 neutraliteit én een stijgende vraag naar waterstof.. De bedrijven zullen ook de introductie van elektrische FC-trucks op de markt promoten en alle toepassingen die er mee mogelijk zijn.

Alpine werkt aan een endurance racewagen op waterstof die debuteert tijdens de 24 uur van Le Mans. Dit heeft CEO Laurent Rossi tegen TopGear.com gezegd.
Breken er nieuwe tijden aan voor de Muscle Car? Je zou het wel geloven als je de looks en de specificaties van de Hyundai N Vision 74 ziet.
Op de 2022 GAC Tech Day presenteerde het concern een MPV concept dat wordt aangedreven door een waterstofmotor met een slagvolume van 1,5 liter. Eind vorig jaar presenteerde ze deze motor al. He concept kreeg de naam 'Space'.
Studenten van het IED (Instituto Europeo di Design) onthulden in maart 2022 een concept supercar die ze voor Alpine ontwierpen. Het is een stoere tweezitter op waterstof en moet een voorproefje van de sportmodellen van de toekomst zijn.
INEOS Grenadier bouwt nieuwe voertuigen voortbordurend op het platform van de Land Rover Defender. Eind 2022 moet er een demonstratie Grenadier op waterstof op de openbare weg rijden.
Het Chinese Changan neemt de eerste FCEV van China in massaproductie: de Changan Deep Blue SL03.
Paul Nutzfahrzeuge presenteerde een 24-tons truck met een waterstofbrandstofcel aandrijflijn. In de herfst van 2022 worden de eerste 25 aan klanten geleverd. In 2023 gaat deze truck in serieproductie.
Op de European Mobility Expo, een internationale vakbeurs voor openbaar vervoer, in Parijs (7-9 juni 2022), introduceert Van Hool een gloednieuwe reeks 100% emissievrije openbare bussen. Met de A-serie zet de onafhankelijke fabrikant van bussen, touringcars en industriële voertuigen een tandje bij op weg naar duurzaam openbaar vervoer.
Het Chinese Great Wall Motors gaat een nieuw automerk aan haar portfolio toevoegen. Onder die vlag worden straks een serie FCEV-voertuigen op de markt gebracht. GWM zet in op voertuigen aan de bovenkant van de markt.
Renault toonde in mei 2022 de Scenic Vision met een hybride aandrijflijn: batterij plus waterstof range extender. De CO2-footprint van deze hybrid is maar liefst 75% lager dan die van een conventionele batterij auto!
Samen met Briggs Automotive Company heeft Viritech een haalbaarheidsstudie uitgevoerd voor een supersnelle sportwagen. Op waterstof. In de simulaties is deze 2 seconden sneller op Silverstone dan zijn de uitvoering op benzine.
Olymp biedt een modellenreeks met een elektrische aandrijflijn naar keuze: BEV of FCEV.