Opel Vivaro e-Hydrogen in de herfst 2021 beschikbaar

Onlangs kondigde Stellantis een bestelbus op waterstof aan. Vandaag maakte Opel bekend dat de eerste exemplaren van de Vivaro e-Hydrogen in de herfst van dit jaar geleverd worden. Wanneer deze in Nederland op de markt komt kon een woordvoerder van Stellantis nog niet aangeven. Ook de prijzen zijn nog niet bekend.

Specificaties

De Opel Vivaro-e HYDROGEN is gebaseerd op de batterij-elektrische Opel Vivaro-e met twee schuifdeuren. De plug-in brandstofceltechniek maakt gebruik van de bestaande tractiemotor onder de motorkap, terwijl het batterijpakket onder de laadvloer is vervangen door drie waterstoftanks met een druk van 700 bar. De koolstofvezel tanks zijn in drie minuten gevuld, waarmee de bedrijfswagen een afstand van 400 kilometer kan rijden (WLTP). Door de gekozen indeling zijn er geen verdere aanpassingen nodig, waardoor het laadvolume van 5,3 tot 6,1 m3 onveranderd blijft, afhankelijk van de gekozen lengtevariant. Opel biedt de Vivaro-e HYDROGEN aan met een lengte van 4,95 of 5,30 meter. Tegelijkertijd neemt het laadvermogen zelfs toe tot 1.100 kg.

De Opel Vivaro-e HYDROGEN heeft een 45 kW brandstofcel, waarmee de bedrijfswagen voldoende vermogen geneert voor een continu snelwegtempo. Tevens kan de 10,5 kWh lithium-ion-batterij onder de voorstoelen een dynamisch piekvermogen leveren wanneer dat nodig is. Bijvoorbeeld bij het wegrijden en accelereren. Aangezien de batterij deze extra vermogensbehoefte op zich neemt, werkt de brandstofcel altijd onder ideale omstandigheden. De Vivaro-e HYDROGEN is ook voorzien van een regeneratief remsysteem, terwijl de plug-in oplaadfunctie het mogelijk maakt om de batterij op te laden bij een laadpunt, goed voor een batterij-elektrische actieradius van nog eens 50 km.

De Vivaro-e HYDROGEN wordt geproduceerd bij Opel Special Vehicles (OSV) in Rüsselsheim. Het wereldwijde Competence Centre for Hydrogen and Fuel Cells van moederbedrijf Stellantis is hier eveneens gevestigd.

De Opel Vivaro-e HYDROGEN is een aanvulling op de Vivaro-e en Combo-e als nieuwste lid van Opels emissievrije bedrijfswagenfamilie. Het volgende lid, de Opel Movano-e, volgt dit jaar. Dat betekent dat aan het einde van 2021 alle lichte bedrijfswagens van Opel zijn geëlektrificeerd. Vanaf 2024 biedt Opel ook een geëlektrificeerde versie van elke personenauto.

Tags

(advertentie)
Ingediend door admin op