Nissan Venucia SUV

De joint venture tussen Dongfeng en Nissan, Venucia, heeft een waterstofversie van 998.800 yuan (137.000 USD) uitgebracht van zijn SUV met verbrandingsmotor, V-Online. De elektrische auto met brandstofcel is uitgerust met de lithium-ijzerfosfaat (LFP)-batterij van BYD.

De auto zal echter niet onmiddellijk beschikbaar zijn voor het publiek. De SUV met brandstofcel zal voor het eerst deel uitmaken van een commerciële demo van waterstofvoertuigen in een van de belangrijkste districten van Guangzhou. Het Chinees-Japanse automerk is van plan de auto geleidelijk uit te brengen voor kopers van persoonlijke auto's.

Het elektrische voertuig met brandstofcel heeft een brandstofcel van 60 kW die een motor van 160 kW aandrijft. V-Online maakt ook gebruik van een LFP-batterijpakket van BYD's batterijarm, FinDream. De SUV op waterstof biedt een actieradius van 500 km na 5 minuten tanken. Een kilogram waterstof in het voertuig maakt een actieradius van 120 km mogelijk. De auto kan werken bij temperaturen van -40-60°C en heeft een opslagtank van 700 bar.

(advertentie)
(advertentie)
Verbruik H2
0.83 kg/100 km
Actieradius
500 km
Merk
Aandrijflijn
Vermogen brandstofcel
60 kW
Maximaal motorvermogen
160 kW
Inhoud tank
4.20 kg
Druk
(advertentie)