Alpine A4810 - conceptcar op waterstof

Studenten van het IED (Instituto Europeo di Design) onthulden in maart 2022 een concept supercar die ze voor Alpine ontwierpen. Het is een stoere tweezitter op waterstof en moet een voorproefje van de sportmodellen van de toekomst zijn.

De opdracht

Op basis van de specificaties van het Alpine-ontwerpteam togen 28 masterstudenten transportontwerp aan de slag. Het ontwerp moet de 'superberlinette' voorstellen in het jaar 2035. De auto moet niet alleen supersportief zijn, maar ook milieuvriendelijk. Kernwaarden van Alpine zijn dan lichtgewicht, krachtig, en wendbaar wat moet resulteren in heel veel rijplezier.

A4810

De A410 is 5091 mm lang, 2010 mm breed en 1055 mm laag. De afstand tussen de voor- en achteras is 2717 mm. '4810' staat voor de hoogte van de Mont Blanc. Deze plek, de hoogste piek in de Alpen, ligt op de grens van Italiƫ en Frankrijk. Die staat symbool voor de brug tussen IED en Alpine.

Waterstof

Van de aandrijflijn zijn geen specificaties. Vooralsnog is de A4810 een mooie droom. Of de superauto's in 2035 er zo uitzien, is koffiedik kijken. Hetzelfde geldt voor speculeren over de aandrijflijn.

Tot die tijd genieten we maar even van de mooie plaatjes:

Tags

(advertentie)
Ingediend door admin op