Duitsers zien brandstofcel als toekomst

Volgens een onderzoek van de Duitse site Mobile.de ziet de Duitse consument een waterstofbrandstofcel als dé aandrijflijn van de toekomst. 32,0% van de 2.084 respondenten koos voor waterstof. 14,8% gelooft in de batterijelektrische auto, op de voet gevolgd door de benzineauto (13,9%). Hybride (11,5%) en diesel (5,8%) scoren lager. Helemaal kansloos - volgens dit onderzoek - zijn gassen (CNG/LNG): 1,8% gelooft daar in.

De uitkomst mag opvallend worden genoemd. Het aantal waterstofauto's in Duitsland bedraagt slechts 1.400 (tegenover ruim 500 in Nederland). Wél is het zo dat er een actie is gestart om 800 nieuwe waterstofauto's aan het Duitse wagenpark toe te voegen.

Infrastructuur

Duitsland begon als eerste aan een infrastructuur van waterstoftankstations. Er ligt inmiddels een dichtvertakt netwerk, dat echter nog steeds flink moet doorgroeien.

Kanttekening

Als we de uitslagen van dit onderzoek optellen komen we op 80%. Wie meer over het onderzoek wil weten verwijzen we door naar 24auto.de. Daarom hebben we een poll georganiseerd op onze LinkedIn-pagina. Vul jij hem ook in?

Tags

(advertentie)

Reacties

admin

[…] Hylane heeft al huurcontracten voor de eerste voertuigen bevestigd en is in gesprek met verschillende transportbedrijven die geïnteresseerd zijn in de overgang naar emissievrije opties.  “De eerste klant is de wereldwijde logistieke dienstverlener DB Schenker,” vertelt Sara Schiffer, algemeen directeur van Hylane. Duitsland zal naar verwachting de komende jaren een van de belangrijkste markten voor emissievrije bedrijfswagen technologie worden. Deze positieve Duitse houding ten opzichte van de brandstofcel bleek eerder al uit een onderzoek onder Duitse consumenten. […]

(advertentie)
(advertentie)
Ingediend door admin op