In het Verenigd Koninkrijk zit een kleine fabriek die al jaren werkt aan een kleine lichte personenauto met een waterstofaandrijflijn. In maart kondigden ze een samenwerking met Siemens aan. Siemens heeft de know how om productieprocessen goed in te richten. Een team jonge ingenieurs van Siemens is 48 uur in touw geweest tijdens een hackathon. In die tijd wisten ze het ontwerp van de nieuwe fabriek dusdanig te optimaliseren dat deze 20% kleiner kan.
Jong technisch talent van Siemens werkte online samen om de fabriekslay-out opnieuw te ontwerpen voor assemblage, de automatiseringsniveaus, het aantal productiemedewerkers en ploegen dat nodig is voor 24-7 productie en energie-efficiëntie.
De ingenieurs waren in staat om hun oorspronkelijke voorstellen voor een fabriek van 150.000 m² met 20% te verminderen en de ambitie van het in Powys gevestigde Riversimple te versnellen om binnen drie jaar te beginnen met de volledige productie van de Riversimple Rasa, met een capaciteit van 5.000 voertuigen per jaar.
Chris Foxall, financieel directeur bij Riversimple, zei: "Het is een fantastisch resultaat van onze nieuwe samenwerking, met nog veel meer in het verschiet als we ons doel nastreven om 's werelds meest duurzame autofabriek te creëren om de auto's van de toekomst te bouwen, aangedreven door waterstof."
Olivia Kelly, software engineer van Siemens en deelnemer aan de hackathon: “Hackathons blijken een ongelooflijke methode te zijn om ideeën te versnellen en ze om te zetten in oplossingen. Het was een fantastische ervaring om deel uit te maken van de Riversimple-hackathon en om baanbrekende oplossingen te bedenken met de nadruk op duurzaamheid.”
De resultaten van de hackathon werden gepresenteerd aan belangrijke belanghebbenden bij Siemens UK, Riversimple en de regering van Wales.
Brian Holliday, Managing Director, Digital Industries, Siemens UK en Ierland, zei terugkijkend op de voltooiing van de hackathon: “De hackathon was een monumentale oefening die resulteerde in een praktisch ontwerp voor een toekomstige fabriek die de auto's van de toekomst zal produceren. Ik ben enorm trots op ons team van ingenieurs, waaronder veel stagiaires en afgestudeerden aan het begin van hun loopbaan. Ik ben enorm trots op ons team van ingenieurs, waaronder veel stagiaires en afgestudeerden aan het begin van hun loopbaan. We hebben opnieuw een belangrijke uitdaging gesteld om brainstorming en ontwikkeling te gebruiken om ideeën te versnellen tot real-life oplossingen, en opnieuw zijn ze troeven, en demonstreren ze de kracht van samenwerking en digitale bedrijfstools.”