Hyundai nieuwe sponsor Forze Hydrogen Racing

Het voorjaar is blijkbaar de tijd om sponsorcontracten af te sluiten. Forze haalde eerst Shell als hoofdsponsor aan boord en heeft nu een overeenkomst met Hyundai.

Forze is een studententeam van TU Delft dat een racewagen op waterstof ontwerpt, bouwt en ermee deelneemt aan races om de mogelijkheden van waterstof mobiliteit te promoten.

In 2021 maakt Forze de eerste iteratie van Forze IX af. Voor 2022 staat de tweede geplant. Als die af is, moet het de snelste elektrische racewagen met brandstofcellen ter wereld zijn. De Forze IX haalt een topsnelheid van 300 km/h en acceleert in minder dan 3 seconden van 0 naar 100 km/h.

De Forze IX telt twee brandstofcellen met een totaal vermogen van 240 kW plus een accumulator die een maximaal boostvermogen van 600 kW kan leveren. Alle vier de wielen worden aangedreven. Bij dat alles blijft het totaalgewicht beperkt tot 1.500 kg.

Hyundai werkt met Forze samen om de grenzen van brandstofcelmobiliteit te verleggen. De innovators van het studententeam zullen daarbij samenwerken met de ingenieurs van het Technical Centre van Hyundai Motor Europe in Rüsselsheim (Duitsland).

Het team van Forze bestaat uit meer dan 60 studenten van de Technische Universiteit Delft, met een flinke verscheidenheid aan opleidingen. Ze werken een heel jaar full time of part time om ervaring op te doen in dit team en met name op het gebied van waterstofbrandstofceltechnologie.

Hyundai brengt de ervaringen op het gebied van innovatie en ontwikkeling van de FCEV in, die het de afgelopen decennia heeft opgedaan. Die inspanningen van Hyundai zijn onlangs beloond met de maximale waardering met vijf sterren van Green NCAP.

Tags

(advertentie)

Reacties

admin

[…] ondersteunt Team Forze bij de ontwikkeling van hun […]

Ingediend door admin op