Toyota Mirai in Duitsland vanaf € 63.900

Toyota had al aangekondigd dat de prijs van het nieuwe model Toyota Mirai onder de € 70.000 zou liggen. In Duitsland is bekend gemaakt dat dit model vanaf € 63.900 verkrijgbaar is. Dat maakt dit model heel interessant.

De nieuwe Mirai is een sedan die moet gaan concurreren met zakensedans als de Audi A6 en BMW 5. 

In de basisuitvoering beschik je over 19 inch lichtmetalen wielen, een JBL geluidsysteem met 14 speakers, een multimediasysteem met navigatie en een 12,3 inch scherm met ondersteuning van Apple Carplay en Android Auto, een smart-key systeem, LED-verlichting, stoelverwarming en Toyota Safety Sense, een veiligheidssyteem dat ook rijassistentie biedt. 

Wie de Executive uitvoering kiest (Duitse prijs: € 66.900) krijgt onder andere gepoleerde silverkleurige 19 inch wielen, adaptieve Bi-LED verlichting, privacy glas achter, een 360 graden camerasysteem, Ambient verlichting, stuurverwarming, draadloos opladen van de telefoon en nog veel meer.

Voor wie dat nog niet genoeg is, is het ook nog mogelijk om te upgraden naar Advanced (Duitse prijs: € 73.900). In dat geval krijg je een inparkeerassistent (IPA+), zwarte 20 inch wielen, een panoramadak, head-up-display, digitalen binnenspiegel met kamera, stoelverwarming achter, stoelventilatie voor en achter en een automatische airconditioning met drie-zone instellingen.

De Toyota Mirai krijgt achterwielaandrijving. Wij zijn zeer benieuwd naar de rijeigenschappen, waar Toyota hoog van opgeeft.

Nederlandse prijs

In Duitsland geldt een Mehrwertsteuer van 19%. In Nederland bedraagt de BTW 21%. Dat zou een reden kunnen zijn dat de prijs in Nederland iets hoger uit zal vallen dan in Duitsland. Vooralsnog is dat koffiedik kijken.

Ingrediënten voor succes

De Nederlandse autoverkopen zijn vooral fiscaal gedreven. In 2021 geldt een fiscale bijtelling van 12% op elektrisch. In het geval van waterstof is dat over de gehele cataloguswaarde. 

Een snelle vergelijking, met de aanname dat de vanafprijs van de Mirai in Nederland op € 65.000 komt te liggen:

AutoCategorieCatalogusFiscale bijtelling
Polestar 2BEV598008656
Toyota MiraiFCEV650007800
Audi A6 35 TDIICE430009460

Toyota geeft aan dat ze 30.000 Mirai's per jaar kunnen bouwen. Tot voor kort ging 50% daarvan naar de VS, 41% bleef in Japan en 9% kwam naar Europa. Wij zijn heel benieuwd hoe dit model in Nederland wordt ontvangen.

 

Tags

(advertentie)
(advertentie)

Gerelateerde inhoud

(advertentie)
Ingediend door admin op